src='http://dl.dropbox.com/u/14434383/wm_copyright.js'/> SPAANSE GROEP: Zussen in geloof

27 de mar. de 2011

Zussen in geloof

Olga en Marina zijn zussen. Zij leven met hun gezinnen in Tomsk, een stad in het hart van Siberisch Rusland. Zij groeiden op als protestantse christenen, maar door gebrek aan goed bijbels onderwijs verwaterde hun geloof toen zij hun tienerjaren bereikten.
Olga trouwde en bracht een gezin groot tijdens de zware tijden in Rusland. Daarna werd ze ziek en hoorde ze dat ze longkanker had. Iedereen was verbaasd omdat Olga nooit had gerookt. Een allergische reactie op de medicijnen, die de artsen hadden voorgeschreven, veroorzaakten diverse bijwerkingen. Na verscheidene maanden van pijnlijke behandelingen, besloot Olga te stoppen met de behandeling. Haar artsen waarschuwden haar dat zij zonder behandeling nog maar 2 maanden te leven zou hebben. Olga was vastbesloten om de 2 maanden goed te gebruiken en haar leven in orde te maken met God.
Ze begon te bidden en te studeren in Gods Woord. Twee maanden later, waarvan verwacht was dat zij gestorven zou zijn, voelde ze zich sterker en gezonder dan ze zich in maanden had gevoeld. Toen haar artsen haar onderzochten waren zij verbaasd toen zij geen enkel teken van kanker konden vinden. Vol van blijdschap gaf Olga de eer aan God en vroeg hem om haar te leiden naar een kerk die onderwees volgens de Bijbel. Een paar dagen later werd er op haar deur geklopt en zij ontmoette een man die boeken verkocht over gezondheid en geloof. Olga vroeg de man welke kerk hij bezocht. Hij vertelde haar dat hij een adventist was, en dat de Adventkerk een kerk is waar men zich aan de Tien Geboden houdt. Hij gaf haar de route naar de kerk.
Olga kocht diverse boeken en begon ze te lezen. Ze vergeleek de tekst met de Bijbel. Zij was opgewonden toen ze las dat de zevende dag de sabbat was, en ze ging op zoek naar de Adventkerk. Zij was verrast bij het zien van een gewoon huis dat ingericht was als kerk, in plaats van een groot kerkgebouw. Maar daar voelde ze Gods aanwezigheid en daar aanbad zij hem. De kerk had geen predikant toen ze daar net kwam, en de leden worstelden om het zendingswerk van de kerk te dragen zonder leiderschap. Maar uiteindelijk arriveerde er een nieuwe predikant en deze organiseerde evangelisatiebijeenkomsten. Olga nodigde haar familieleden uit en een aantal van hen kwam. Na de bijeenkomsten werden Olga, haar man, en enkele familieleden gedoopt. Maar haar jongste zusje Marina moest werken en kon de bijeenkomsten niet bijwonen.
Olga sprak vaak met Marina gedurende haar periode van kanker en daarna van geloof. Marina realiseerde zich dat God deel wilde hebben aan haar leven. Zij las de boeken die Olga had gegeven, en zij besefte dat zij niet wilde sterven zonder Christus in haar leven. Ze begon de Bijbel te lezen en bad om Gods leiding. Na een moeilijke tijd heeft Marina nu de baan die haar de mogelijkheid geeft om op vrijdagavond en sabbat vrij te zijn. Marina koos er ook voor gedoopt te worden. "God heeft al mijn gebeden beantwoord," zei Marina. "Hij heeft mij werk gegeven met meer salaris en meer rust. En hij laat mij zijn wil zien voor mijn leven en mijn geloof."
Terwijl zij werkte in de winkel van haar baas had Marina mogelijkheden om met de klanten te praten over haar geloof. Zij bood hen boeken en tijdschriften aan en nodigde hen uit om op sabbat met haar naar de diensten te gaan.
Maar de kleine kerk waar Olga, Marina en hun familie samenkomen zit overvol. Een deel van het geld van dit kwartaal wordt gebruikt om deze gemeente in staat te stellen een grotere kerk te bouwen waarin zij hun vrienden en familie kunnen uitnodigen om God te vinden. Dank u voor uw deel waarmee u helpt om deze kerk tot een realiteit te maken.

Tomsk, Siberië

Nenhum comentário:

Postar um comentário